HOME - foldal - accueil

egyéb

     Itt egyszerű linkajánlót találsz... vélhetőleg hasznosakat... vagy éppen szórakoztatóakat.


Hasznos linkek

Bemutatkozás kezdjük egy kis illemtannal ;-)
Iskolában

Azt gondolom, hogy ma különösen időszerű az illemtan megismertetése. Ezt a két oldalt főleg a gyerekek miatt ajánlom, de sok felnőtt is tanulhat belőlük. Mindennapjaink jobbá, vidámabbá válnak, ha viselkedésünkkel is jelezzük, hogy megadjuk egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Olyan világról álmodom, ahol a férfiak előre köszönnek a nőknek, ahol a gyermekek "szépen kérem"-mel kérnek, ahol az autóbuszon a fiatalabbak átadják ülőhelyüket az idősebbeknek, ahol az utcán találkozva az ismerősök nem néznek át egymáson... bárcsak az illő viselkedéssel is hozzájárulhatnánk ahhoz, hogy jobb világot adjunk nektek, gyerekek, és bár ti is még jobb világot adhatnátok majd a ti gyermekeiteknek.

LINKS az egyik lapomra mutat, főleg természettel kapcsolatos linket találsz

Védett madarak

Szórakoztató linkek

Ki milyen magas?

A fenti oldalon a magasságodat beírva megtalálhatod, hogy egyes híres emberekhez képest milyen magas vagy... vagy éppen fordítva ;-) mekkorák ők hozzád képest. Kevés angol szöveg ugyan van hozzá, de különösebb angol tudás nélkül is érthető az oldal.

Mekkora a súlyod más bolygókon?

Ez szintén angol nyelvű oldal. Írd be a súlyodat, kattints a "calculate" gombra, és máris olvashatod, melyik bolygón kéne fogyókúráznod, és melyiken ehetsz annyi csokit, amennyit csak kívánsz... nyami :-)

Hány éves lennél más bolygókon?

Ez is érdekes kísérlet, és szintén angol nyelvű az oldal, de látjuk, hogy ez már nem akadály. Erről az oldalról többek között megtudhatod, hogy mint esetleges Szaturnusz-lakó, lennél-e már egy éves. Egy kis segítség az angolul kevésbé tudóknak: MM (hónap számokkal) DD (nap számokkal) YYYY (év számokkal) és szintén egy kattintás a "calculate" gombra.

Hogy hívnak...japánul?

Szintén angol nyelvű az oldal, de ez már nem meglepetés :-) Bár találsz rajta egy-két japánul átírt szót is... na meg persze a nevedet japánul. Mondjuk nem vagyok teljesen meggyőződve, lehetséges, hogy nem mutatkoznék be a kapott néven egy japánnak, de kísérletnek izgalmas :-)

copyright © Marian